Panónnia-ring, hőség és gumitaktika

Panónnia-ring, hőség és gumitaktika

2016-06-28 10:00 |

Pannónia-ringen folytatódott a Hankook Racer Cup idei versenysorozata.

Most sem hagyta pilledni a figyelmet egy percre sem a Hankook Racer Cup mezőnye az idény harmadik versenyhétvégéjén. A Pannónia Ringen zajló háromfutamos hétvégén az őrült hőség leküzdése és a gumik beosztása volt a legnagyobb kihívás. Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság tabelláján Báldi Gergő két győzelemmel ismét tovább növelte előnyét riválisaival szemben.
 
Ha a hétvégét szeretnénk összefoglalni, mindenképpen a szélsőséges időjárás az, ami a legjobban igénybe vette fizikailag a versenyzőket, hiszen a kinti 37 fokban a versenyzők tûzálló overállban teljesítették a távot. A pilóták számára emellett a gumitaktika okozott fejtörést, hiszen a Pannónia Ring három megmérettetését hat darab abroncsból kellett megoldaniuk, ami azért sem volt könnyû, mert a többi pályához képest sokkal jobban fogyasztotta a gumikat.
 
A nyitó versenyen már a rajtprocedúra érdekesen alakult, hiszen az eltolt rajtolás menetrendje, nem minden versenyzőhöz jutott el pontosan, ezért volt olyan Swiftes pilóta, aki a Lotusokkal együtt elindult. Így a Safety Car felvezetésével, repülőrajttal újraindították a futamot, ahol óriási harcok közepette az első-három helyezett folyamatosan cserélődött, Boldizs, Báldi és Kismarty-Lechner személyében egészen a tizedik körig. László Martin is felzárkózott az élen állókhoz, majd Kismarty-Lechner Gáborral kisebb csatába keveredett és egy előzési manőver következtében kilökte, a mély kavicságy pedig Kismarty-Lechner Gábor számára a viadal végét jelentette. A végső sorrend így a következőként alakult: Boldizs, Báldi és dr. Incze.
 
Szombaton késő délelőtt rajtolt el a pannóniaringi második futamon a mezőny. A fordított rajtrácsnak köszönhetően az abszolút újoncok, indulhattak a poleból, vagyis Maricsek Miklós és Kovács Zoltán. Egy problémamentes rajtot követően elkezdődött a helyezkedés az előkelőbb pozíciókért, ahol Báldi Gergő, Boldizs Bence gyorsan az élre állva kissé elhúztak a mezőnytől, míg a jó rajtolónak számító Kismarty-Lechner Gábor visszacsúszott a nyolcadik helyre, és onnan kezdte a felzárkózást. A legjobb köridőkkel a második helyet kibérelő Boldizs Bencét is megelőzte, onnantól kezdve pedig csak a védekezésre kellett figyelnie a tapasztalt pilótának. Így a bajnokság hetedik futamán újból Báldi Gergő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt Kismarty-Lechner Gábor, majd Boldizs Bence követte.
 
A Swiftek harmadik versenyén újból fordított sorrendben rajtolt a mezőny, ami ismét komoly helyzetek elé állította az élen autózókat. A poleból ezúttal Krajnyák Petra indulhatott, Somogyi Márk elől. Somogyi jól helyezkedve gyorsan az élre állt és ezt a pozíciót több körön keresztül tartani tudta. László Martin mindezt nem hagyta szó nélkül egy erőteljes tempót diktálva felzárkózott a nyomába. A nyolcadik helyről induló Báldi Gergő, csapattársával Boldizs Bencével utánuk eredt, és a verseny leintése előtt nem sokkal az élre is állt. László Martin is nagyon igyekezett, hogy élete első dobogós helyét megszerezze, ez végül sikerült, harmadikként zárt Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor előtt.
  
Az izgalmas bajnokság augusztus közepén a Slovakiaringen folytatódik!