Hétvégén megmásztuk a dobogó mindhárom fokát.

Hétvégén megmásztuk a dobogó mindhárom fokát.

2012-10-10 12:00 |

Múlt hétvégén rendezték a gyorsasági bajnokság fináléját, amit kimagasló eredménnyel zártunk.

A hétvége programjára egy pénteki egész napos szabadedzéssel hangolódhattunk. A szeptemberi elmaradt verseny is most került pótlásra, így két időmérőt és három futamot kellett teljesíteni két nap alatt.

Pénteken a Suzuki mezőnyének hat lehetősége is nyílt optimalizálni a beállításokat, ami kiválóan sikerült a csapatunk számára, hiszen Ákosnak amelyen részt vett, sikerült mindenkinél jobb időt autóznia. Úgy látszott végre beérik az egész éves munka és sikerülhet a hétvégére kitûzött cél, hiszen szerettünk volna mindhárom futamon a dobogóra felállni. Az edzések után teli önbizalommal vártuk a szombati és vasárnapi megmérettetéseket.

Szombaton korán reggel nyolckor melegíthettünk az első időmérőedzés keretein belül a nap további programjára. A kvalifikáció nem teljesen a szánk íze szerint alakult, mivel az edzések után joggal bízhattunk egy előkelőbb rajtpozíció megszerzésében. Azért elégedetlenek sem lehettünk, mivel Ákos harmadikként rajtolhatott az alig két órával később induló 1 futamon.
Az első verseny rajtja nem sikerült tökéletesen így a jobban rajtoló Tim Gábornak sikerült Ákit megelőznie és egy balesetet elkerülve nem kis szerencsével negyedikként elfordulni az 1-es kanyart. A verseny további szakaszában az első négy pilóta eltávolodott a többiektől. Ákos folyamatos nyomás alatt tartotta tavalyi csapattársát Tőzsér Áront és a lökhárítóján autózva próbálta fair küzdelemben elvenni tőle a harmadik pozíciót. Sajnos a leintésig ez nem sikerült így a negyedik helyen intették le. Majd jött a felügyelő testület és pályaelhagyások miatt kiosztottak egy csomó időbüntetést több versenyzőnek, aminek köszönhetően Ákos végül is harmadik lett, így nem kellett búcsút intenünk a kitûzött céljainknak.

Ebéd után következett a 2. időmérés, amin már az első körtől kezdve 2:23:693-as idővel az élen állt pilótánk. Ennél az időnél csak a már bajnok Bárkovics Zoli tudott jobbat autózni, de többszörös pályaelhagyás miatt azt az idejét elvették és így végre sikerült megszereznünk csapatunk és Ákos első pole pozícióját a suzuki kupában.

A vasárnap délelőtti második futamot az első rajtkockából kezdhettük meg. Kicsit félve, mert eddig nem mindig sikerült tökéletesen Ákos rajtja, ami elengedhetetlen ebben a mezőnyben a pozíció megtartásához. Elrajtolt a mezőny és Áki tökéletesen rajtolva megőrizte vezető helyét és kontrol alatt tartva a futamot, érett versenyzéssel az egész verseny folyamán lőtávolságban autózó T. Áront maga mögött tartva, a pole után végre az első futamgyőzelmet is megszerezte csapatunk és saját maga számára.

A harmadik futamot a nyolcadik rajkockából kezdhettük és minden különösebb gubanc nélkül fordult el a teljes mezőny a célegyenes végén. A 4-es kanyarban Bárkovics összeakadt Vogel Adriennel és az eset miatt beküldték a safety car-t, ami három körön keresztül vezette a mezőnyt. A biztonsági autós szakasz előtti kavarodásból Ákos a lehető legjobban jött ki, hiszen a felvezető autó mögött már harmadikként körözött. Miután ismét elrajtolhatott a mezőny Ákosnak sikerült az első kanyarban megelőznie Tassi Attilát így már a második helyen üldözte a futamot vezetőt. Az élen álló Tőzsér Áron eddigre egy kisebb előnyt autózott ki magának, amit Ákinak sikerült a futam második felére valamelyest ledolgoznia, de ahhoz hogy esetlegesen támadhassa, már nem volt ideje és lehetősége így be kellett érnie a második hellyel.

A hétvégén végre beérett az egész éves munka gyümölcse és az évre kitûzött célunkat is elértük. Ákosnak sikerült a ebben az esztendőben a folyamatos fejlődés és így az utolsó hétvégén elért eredményeivel megkoronázta csapatunk és saját maga eddigi erőfeszítései.
Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatóink és családjának kitartó támogatását és bíztatását, hiszen nélkülük most nem ünnepelhettük volna ezt a kitûnő hétvégét.