Szabályváltozások a Suzuki Kupában.

Szabályváltozások a Suzuki Kupában.

2013-03-03 11:30 |

Jön a "Super Pole"

Mint már ismeretes a Suzuki Kupában lesznek változások. Ezen változások érintik az időmérő lebonyolítását és a váltó áttételezését, ami állítólag még tesztelés alatt áll.
 
Az időmérő változásaival kapcsolatban csak a hivatalos oldalon megjelentekre támaszkodva kaphatunk információt, miszerint a „Super Pole” időmérő rendszer kerül bevezetésre a kupában.
 
A „Super Pole” időmérő rendszer az alábbiakban módosul:
 
A kvalifikáció két részletben kerül lebonyolításra.
A Q1 változtatás nélkül zajlik, hiszen az összes pilóta egyszerre körözhet és mindenkinek mérik az idejét. 15 perc áll rendelkezésre, hogy legjobb idejét megfussák a versenyzők.
A Q1 elteltével mindenki bejön a boxutcában.

Az első 10 leggyorsabb autó újra feláll a boxutcába és fordított sorrendben (tehát a leggyorsabb áll a sor végére) felsorakoznak a kijárathoz.

A Q2-ben 25 másodperces késéssel engedik ki a pilótákat, de ezt is csak két részletben, hogy egyszerre csak öt autó tartózkodjon az aszfaltcsíkon. Miután az első öt utolsó versenyzője megkezdte levezető körét, csak ezután engedik ki a második öt első résztvevőjét a pályára. A kvalifikáció második részében csak egy mért körre van lehetősége mindenkinek és az itt elért idők döntik el az első 10 sorrendjét a rajtrácson.
 
Természetesen ahol a „Super Pole” nem megvalósítható, ott továbbra is a régi időmérő rendszer alapján dől el a rajtsorrend.