Itt a VÉGE!?

Itt a VÉGE!?

2013-10-15 10:00 |

Idő előtt ért véget az utolsó hétvége csapatunknak.

Október 11-13. között rendezték a szezonzáró futamokat az RRC Suzuki Kupa idei sorozatában. Az utolsó hétvége tartogatott még izgalmakat, hiszen az ezüst- és a bronzérem kérdése még nem dőlt el. Matematikailag több pilóta is harcban állt a dobogós helyezésekért, mert a bajnokság élmezőnye minimális pontkülönbséggel követte egymást. Mindenki számára biztos volt, hogy Nagy Dani lesz a bajnok, hacsak nem történik vele óriási balszerencse. Versenyzőnknek, amennyiben a többiek eredményei úgy alakulnak, akár a második pozíció is elérhető lett volna.  
 
Sajnos Ákosnak és csapatunknak az utolsó hétvége küzdelmei még el sem kezdődtek, de már véget is értek. Matematika esélyünk a szabadedzések folyamán köddé vált, így a számunkra fontos kérdésekre túl korán választ kaptunk.
 
Áki a gyakorlások elejétől úgy érezte nincs meg a megfelelő tempója. A tüzetesebb átvizsgálás után kiderült, hogy az előző versenyhétvége hozadékaként a motor megsínylette a sérüléseit és cserére szorul, így már a szabadedzésen bizonyossá vált nem lesz egyszerû hétvégénk. A srácok gyorsan neki is ugrottak a szívátültetésnek, hogy pilótánk még az utolsó két edzésen részt vehessen és optimalizálhassuk a beállításokat a másnapi időmérőre. A szerelőink Villás Zsolt és Zsigrai Tamás ismét bizonyították nem véletlenül dolgoznak csapatunknál, hiszen két óra alatt abszolválták előttük álló feladatot. Ákosnak így lehetősége nyílt az utolsó két körözésen az új erőforrás tesztelésére.
 
Na, itt fejeződött be számunkra a hétvége !!!
 
Egy osztrák kolléga megforgott és ahelyett, hogy a pálya szélén megvárta volna, amíg mindenki elhalad mellette, Õ úgy gondolta legjobb ha mindjárt vissza is gurul a pályára és folytatja a gyakorlást. Na ez a mozdulatsor után tért véget számunkra az idei évad, hiszen pontosan Ákos elé gurult úgy vissza, hogy esélye se legyen az ütközés elkerülésére. Sajnálhattuk, hiszen az új szívvel üzemelő Suzuki kiválóan muzsikált versenyzőnk kezei között.
Mint ahogy az az idei során többször is előfordult ismét tréleren érkezett a boxunkba a Swift.
 
 


 
 
A gyors szemrevételezés után világossá vált számunkra ezzel az autóval nincs esélyünk az újabb pontgyûjtésre. Tabellán elfoglalt pozíció javítására csak abban az esetben lett volna lehetősége Ákinak, ha egy kölcsön technikával áll rajthoz a másnapi megmérettetéseknek. Ezt Õ nem vállalta be, így a hétvége idő előtt befejeződött csapatunk számára.