Dobogó az első futamon.

Dobogó az első futamon.

2014-04-19 18:00 |

Hatvani Bálint 3.helyezés az RCM Kupában!

A tegnapi időmérő után, ahogy azt sejteni lehetett, nagy csata volt várható az 1. helyért az RCM Kupában. Pilótáink izgatottan várták a rajtot, hiszen ez az első éles bevetés az új kupasorozatban. A pálya a futam rajtjára, köszönhetően az előtte rendezett versenyeknek és a megszûnő esőzésnek az ideális íven teljesen felszáradt.
A rajt mindenkinek jól sikerült és semmi komolyabb affér nem történt. Bálintnak figyelnie kellett a célegyenes végén, hogy megtarthassa a tegnap megszerzett 3. pozícióját, mert elég közel voltak hozzá üldözői. Takács Balázs a célegyenes végén óvatosabban fordult, mert nem szeretett volna kalamajkába keveredni és ezáltal mindjárt az elején elrontani versenyét. Neki ezen a futamon a tesztkilóméterek gyûjtése, a folyamatos fejlődés és felgyorsulás volt a kitûzött cél. Fáczán Zsoltit már korábbról ismerheti mindenki, így Õ is futotta a maga versenyét.
Sajnos neki fel kellett adnia idő elött a futamot mûszaki problémák miatt.
A futam elején pár kör után az első három hely kérdése el is dőlt hiszen pár kanyarral a rajt után Tim Gabi meg tudta előzni Nagy Danit és átvette a vezetést. Az első három Tim G., Nagy D. és Hatvani Bálint az egész futam során szinte azonos az időket autózva ellépett a mezőnytől.
Bálint folyamatos nyomás alatt tartva vetélytársait, várta a megfelelő alkalmat az előzésre. Sajnos az előtte haladó két pilóta sem hibázott akkorát, hogy pilótánk ezt kihasználva javítson pozívióján, így ezen a futamon be kellett érnie a 3. hellyel. Vélemémnyem szerint, ahhoz képest, hogy évek óta nem ült volán mögött versenypályán kiváló teljesítmén. Ezzel is bizonyítva képességeit és kivételes tehetségét.
Másik pilótánk Takács Balázs is elégedett lehet, hiszen első versenyén a 12. helyen láthatta meg a kockás zászlót és a kitőzött cél számára teljes mértékben abszolválásra került. A futam alatt magához képest rengeteget javult, ami az időeredményén is meglátszott, hiszen rengeteget javított az idején. Van miben fejlődni, de Õ a tanulás útját járja, amelyen öles léptekkel halad a célja felé.
Tehát a végeredmény: 1. Tim Gábor,  2. Nagy Dani, 3. Havani Bálint
Vasárnap egy bemelegítő edzéssel fezdünk 11:30-kor és délután három órakor pedig jöhet a menet