Régi-új pilótánk Hatvani Bálint 3. az időmérőn

Régi-új pilótánk Hatvani Bálint 3. az időmérőn

2014-04-25 20:00 |

BFR Driver Academy Kupa időmérő

Szakadó esőben bonyolították az idén új sorozatként  induló RCM Kupa első időmérő edzését. A zord időjárásnak köszönhetően mindenki tapogatózással kezdte a kvaifikációt, mivel senkinek sem volt túl sok tapasztalata az új gumik viselkedésével kapcsolatosan ilyen körülmények között.
A teljes mezőny azonnal nekiveselkedett a kihívásnak.
Az eső csak nem akart csillapodni, ennek ellenére folyamatosan javultak az időeredmények. Pilótáink Hatvani Bálint, Takács Balázs és Fáczán Zsolt is a Hankook gumik tapadásának határait keresgetve próbált minél hamarabb körbeérni a Hungaroring esőáztatta aszfaltcsíkján. Az edzés kezdetétől Nagy Dani diktálta a tempót, amit a végéig még fokozni is tudott, így megnyerte az időmérőt. Bálint folyamatosan javulva kiváló teljesítménnyel a 3. helyet csípte meg. Az utolsó mért körig 2. helyen voltunk, de Tim Gabinak sikerült egy gyorsabb kört összerakni, így egy helyet visszcsúsztunk. Takács Balázs a tanulás útján járva, egy újabb teszt lehetőségnek tekintve, vágott neki az igen nehéz körülményk között zajló edzésnek. Bevallása szerint a fél óra végére, már nagyon élvezte az autózást. A 14. helyen zárva várhatja a holnapi futamot. Pozitívum volt a számára, hogy az utolsó körében ment egy 10 helyet érő időt, amelyet elvettek tőle. A kevés tesztlehetőség ellenére, kitûnően vizsgázott az igen nehéz körülmények között.
Fáczán Zsolt az edzés elején egy idejig 2. helyen tanyázott. Sajnos neki a hátralévő időben már nem sikerült tartani a helyezését és a 9. helyen végzett. Sokszor megforgott és nem volt tiszta köre, ezért nem tudott javítani pozícióján.
A holnapi futam nagyon izgalmasnak ígérkezik. Az biztos, hogy mindhárom pilótánk kitesz magáért és a legjobbját nyújtva küzd a minél jobb helyezés megszerzéséért.