Kiváló évkezdet! 3. hely az első futamon!

Kiváló évkezdet! 3. hely az első futamon!

2014-04-26 20:00 |

Hatvani Bálint a dobogó legalsó fokán.

A szombati első futam délidőben került lebonyolításra. Az időjárás kedvezőbbre fordult, mivel az égi áldás megszûnt és a pálya ideális íve a korábban rendezett edzések és futamoknak köszönhetően már száraz volt. Mindhárom pilótánk Hatvani Bálint, Takács Balázs és Fáczán Zsolt
is izgatottan várta az első megmérettetést.

A rajt nagyobb kalamajka nélkül lezajlott. Bálintnak a célegyenes végén rövid féktávot kellett vennie, mert üldözői nagyon szorongatták,de ennek ellenére sikerült megtartania a 3. helyet és kezdőthetett a vonatozás a dobogós helyekért. Balázs óvatosan érkezett a első féktávhoz, hiszen neki a tesztkilóméterek gyûjtése, a fejlődés és a folyamatos gyorsulás volt a futamra kitûzött cél. Zsolt már régóta húzza az ipart a Suzuki Kupában, így tapasztalt pilótának számít, ezért a lehető legjobb helyezésre gyúrt.

Az első három hely sajnos mindjárt a futam elején kialakult, miután Tim Gabinak sikerült a hibázó Nagy Danit megelőznie az első pár kanyar után, így átvette a vezetést. Bálintnak már nem maradt elég helye és tempója, hogy kövesse vetélytársát, így maradt a 3. pozícióban. Az első három, mint
ahogy azt az időmérő után sejteni lehetett, folyamatosan a leggyorsabb tempót diktálva eltávolodtak üldözőiktől és szinte azonos időket autózva szorongatták egymást. A futam végéig nem változott a helyzet, így ebben a sorrendben intették le a dobogósokat. Takács Balázs végül 12. helyen ért célba és sikerült teljesíteni célját, hiszen rengeteg kilómétert gyûjtve folyamatosan javítva idejét sikeresen célba ért első Suzukis futamán. Zsoltnak sajnos mûszaki gond miatt idő előtt fel kellett adnia a futamot.

Bálint több éves kihagyás után ismét bizonyította kimagasló tehetségét és képességeit, hiszen két szabadedzés után partyban volt a tavalyi és a korábbi bajnokkal.

Tehát a végeredmény: 1. Tim Gabi, 2. Nagy Dani, 3. Hatvani Bálint,...12. Takács Balázs

Vasárnap egy 10 perces edzéssel és egy délutáni 2. futammal folytatódik az RCM Kupa.