Hatvani Bálint ideiglenes 1. helyezés a 2. futamon

Hatvani Bálint ideiglenes 1. helyezés a 2. futamon

2014-04-27 18:00 |

Bálintot a futam után kizárták és elvették a megérdemelt 1. helyét.

Vasárnapi 2. versenyre délidőben, egy tíz perces bemelgítő edzés keretin belül lehetett hangolódni,és ezáltal lehetőség nyílt a kisebb javítások és beállítási korrekciók ellenőrzésére. A warm up gond nélkül zajlott csapatunk számára, így bizakodva vártuk a későbbi futamot.

A 2. futam délután négykor rajtolhatott. A rajtrácson Bálint a 6., Balázs a 12. és Zsolt az utolsó rajtkockában sorakozhatott fel. A rajt ismét gond nélkül zajlott, nagy volt a tömörülés a célegyenes végén és az egyes kanyart elhagyva történt egy kisebb kocc, ami sajnos pont Bálintot érintette kellemetlenül. Mivel elé-mellé lökték vetélytársát el kellett vennie a gázt, így az első futamon előtte végzett két pilóta
Nagy Dani és Tim Gabi is megelőzte. Ezáltal a rajtpozícióját nem tudta megtartani. Fáczán Zsolti remekül rajtolva több helyet javított már a rajt után. Takács Balázs ismét biztonságit rajtolva óvatosabban érkezett az első féktávra, kimaradva a nagyobb tömörülésből, hiszen ugyanaz a cél lebegett szeme előtt, mint a tegnapi futamon.
Hatvani Bálint szépen apránként előzte ellenfeleit, követve két nagy riválisát. Mindhárom pilóta átmentve tegnapi formályukat, hámozták át magukat az előtte haladókon. A legnehezebb falatnak Csuti Laci bizonyult,aki több körön keresztül tartotta magát az egész mezőny három leggyorsabb versenyzőjével szemben. Elsőként Daninak sikerült legyûrnie csapatfőnökét, majd követte Õt Tim Gabi is. Bálint kicsit beragadt, így kisebb előnyhöz jutottak ellefelei.
Fáczán Zsolt tavalyi csapattársával Tassi Attilával küzdött az előkelőbb pozíciókért. Körökön keresztül folyamatosan a hátsó lökhárítóján autózott, mígnem ismét utolérte a technika ördöge és fel kellett adnia a futamot.
Takács Balázs ismét hatalmas lépést tett a fejlődés útján, hiszen meghallgatva szakmai tanácsadója és csapatunk versenymérnöke Hatvani Bálint tanácsait, folyamatosan javított versenytempóján.
Közben az élen Bálintnak is sikerült megelőzni Lacit és iramodhatott az első kettő nyomába. Öles léptekkel közeledett az élen haladókhoz és futotta a legygyorsabb köröket. A nehezebb feladat az előzés, hiszen a Hungaroringen nem túl sok hely van erre a manőverre. Az első három sorrendje az utolsó körig nem változott. Elöl Nagy Dani, mögötte Tim Gabi és üldözőjük, pilótánk Hatvani Bálint. Nem láttunk reális esélyt a javításra, hiszen a győzelemhez mindkét ellenfelét valahogy meg kellett előznie. Az utolsó körben mindjárt az első szektorban a két élen haladó egymással volt elfoglalva. Kakskodásuk eredménye képpen Tim Gabi elhagyata a pályát és Dani is tempót veszített, így az adódó alkalmat Bálint
kihasználva mindkettőjüket megelőzve az élre állt. A megszerzett vezetést a kör végéig, már nem engedte ki a kezéből, így a tegnap megszerzett 3. hely mellé begyûjtötte az aranyat is.
Másik versenyben maradt pilótánk Talács Balázs sikeresen befejezte a futamot és tegnaphoz képest két helyet javítva a 10. helyen ért célba. Õ az elvárható maximumot nyújtva, rengeteget fejlődve abszolválta a hétvégét.
A futam után óriási volt a boldogság a csapatban, hiszen csak titkon bíztunk egy ilyen sikeres hétvégében.

Aztán jött a fekete leves!
Bálint gyerekded apró hibájából, elvették a megérdemelt első helyét és kizárták a futamból. Sajnálatos módon ez betudható a csapatunkban elfoglalt többrétû feladatvégzésének, hiszen mérnök, szakmai tanácsadó és versenypilótaként is teljesített a hétvégén.
Csapatunktól a pályán elért, nagy csatában megszerzett gyözelmet senki sem vehetimár el