1.és 2. helyezés a Hungaroringi WTCC hétvégén!!!

1.és 2. helyezés a Hungaroringi WTCC hétvégén!!!

2014-05-05 17:00 |

Hatvani 1. és 2. helyezés!

Az első megmérettetést még ki sem heverték az RCM Suzuki Kupa pilótái, de pár nap múlva újabb kihívás várt a versenyzőkre. Ezen a hétvégén a WTCC betétfutamaként szerepelt sorozat. Hatvani Bálint mellett a tavalyi csapattársunk Takáts Ákos is a volán mögé ült. Neki a többiekhez képest hátránya, hogy az idei gumikkal még egy centit sem tesztelt.

Minden pilóta felfokozott hangulatban várta a hétvége futamit, hiszen több ezer szurkoló előtt bizonyíthatta képességeit. Bálint az előző hétvége csalódása után, még nagyobb elánnal veselkedett neki a kihívásnak, hiszen bizonyítani szerette volna, hogy a múlt heti elvett 1. helye megérdemelt lett volna. Ennek megfelelően az időmérő edzést az 1. helyen zárta és megszerezte az RCM Kupa sorozatban első pole-ját. Másik pilótánk Takáts  Áki a gumik ismerete nélkül kiváló teljesítményt nyújtva a harmadik sorba kvalifikálta magát és az ötödik időt érte el az időmérőn. Ezzel a teljesítménnyel az első ötben két Zsille Motorsportos pilóta végzett.

Az első futamot közvetlenül a WTCC időmérője előtt indították rajtnak, így a lelátók roskadásig voltak a nézőkkel. Bálint pole-ból indulva nagy eséllyel vágott neki a versenytávnak.  Másik pilótánk, Ákos képességeit ismerve tőle is egy kiváló eredményre számíthattunk.
A rajt nagyobb probléma nélkül lezajlott és Bálint meg tudta tartani vezető helyét. Ettől kezdve magabiztosan, ellentmondást nem tûrően futotta saját versenyét, hiszen az első körtől az utolsóig kézben tartva, megnyerte a futamot.  Ennek megfelelően megszerezte első hivatalos futamgyőzelmét az RCM Kupában.  Áki idei első hétvégéjén gyorsaságából alig veszítve, az előkelő  4. helyen ért célba így egy helyet javított az időmérőn elért pozíciójához képest. Neki még mindig hátrányt jelentett a gumik terén keletkezett tapasztalat hiánya.
Mindkét pilótánk elégedett volt a futamon elért eredményével, így bizakodva várták a másnap délelőtti újabb megmérettetést. 
Vasárnapra az égiek is kitettek magukért és rendesen megáztatták a pályát, ezért már biztosan vizes futam elé néztek pilótáink.

A 2. futam rajtrácsa a szokásoknak megfelelően az első nyolc fordított sorrendjében sorakozhatott. Ennek megfelelően Ákos 4., míg Bálint a 8. pozícióból vághatott neki a versenytávnak. A tegnapi tempójukat figyelembe véve, csapatunk bízton reménykedhetett az újabb sikeres eredményben.

Az eső áztatta pályán mindenki óvatosan vette az első féktávot. Tim Gabinak sikerült legjobban a rajt, mivel már pár kanyar után az élre állt és elkezdhette menni saját tempóját. Bálint mire átverekedte magát az előtte haladókon, addigra már tetemes előnyt kiépítve autózott előtte a futamot vezető kolléga. Az így begyûjtött hátrány fényében, más cél nem lebeghetett pilótánk szeme előtt, mint a második hely megtartása, hiszen ha valami történne Gabival az ezüst rögtön aranyara változhatott volna. De a sportban nincsen „ha”, így meg kellett elégednünk a 2. helyezéssel, ami természetesen egy kiváló eredmény jelen körülmények között.
Ákos futama különösebb izgalom nélkülire sikerült, hiszen a rajtrácson elfoglalt helyét megőrizve negyedikként ért célba, így értékes pontokat gyûjthetett a hazai WTCC hétvégén. Tehát Áki mérlege két 4. helyezés, ami annak fényében, hogy a hétvége előtt csak ránézésre alkothatott véleményt a gumik tapadásáról, egy kimagasló teljesítmény.
Bálint az 1. és 2. helyezéssel újra a bajnok aspiránsok táborába lépett.

A következő hétvégén újra a WTCC mezőnyével együtt utazik az RCM Kupa is a Slovakiaringre.