100% teljesítmény és siker a Pannónia-ringen.

100% teljesítmény és siker a Pannónia-ringen.

2014-06-23 12:00 |

Hatvani Bálint ezen a hétvégén legyőzhetetlennek bizonyult. Győzelem az időmérőn az 1. és 2. futamon is.

A Pannónia-ringen került megrendezésre az  RCM Kupa VII-VIII. fordulója. Csapatunk számára a hétvége legfontosabb kérdése, hogy pilótánk Hatvani Bálint közelebb kerül e az élen álló kettőshöz, vagy a bajnoki címről szőtt álmai szertefoszlanak. Az első futamon elvett plusz 25 pontocska jelen pillanatban nagyon hiányzik a neve mellől. Ennek megfelelően teljes koncentráltsággal és megfelelő alázattal vágott neki a Pannónia-ringi hétvégének.

A kvalifikációt szombaton délelőtt került lebonyolításra, amely hivatott volt eldönteni a délutáni rajtsorrendet. Hatvani profizmusát és tehetségét bizonyítva az időmérő edzésen konstans köröket futva igazolta, mennyire is szereti ezt a pályát. A kvalifikációt a lehető legjobb helyen zárta, hiszen megszerezte a pole-t, így a délutáni futam abszolút esélyesévé lépett elő.

Az első futam rajtja kicsit izgulósra sikerült, hiszen Daninak sikerült mellé érnie. Megelőznie nem sikerült, így Bálint megtartotta az első pozíciót. Az első pár körben kicsit szorosabb volt a meccs, de pilótánk tempóját délelőttről átmentve folyamatosan távolodott az Õt üldözőktől. A futam 4. körétől már csak a saját tempójára kellett figyelnie, hiszen eddigre már sikerült megnyugtató előnyt kovácsolni gyorsaságából. Ezt az előnyt a futam végéig senki nem veszélyeztette, így az 1. futam magabiztos közel két másodperces előnnyel abszolválta.
A futamot követő sajtótájékoztatón Bálint elmondta, hogy kívülről simábbnak tûnt ez a győzelem, mint valójában.  Az autóval maximálisan elégedett Hatvani, ezzel a győzelmével egy kicsit közelebb került az élen álló kettőshöz.

A második futamot vasárnap délután rendezték.
Mivel a rajt az első futam fordított sorrendje alapján történik, a legfontosabb mihamarabb felzárkózni az élcsoporthoz. A rajtprocedúra nem az előírásoknak megfelelően zajlott, amely egy kicsit megzavarta Bálintot és nem az élete legtökéletesebb rajtját produkálva két helyet is rontott. Az első kör végére sikerült a hetedik helyig előreverekednie magát. A másodikat már a negyedik helyen zárta, az ötödiket pedig az élen kezdte. Innét már nem volt megállás és folyamatosan növelte előnyét a Kismarty mögé kissé beragadt vetélytársaival szemben. Az első helyet a futam végéig magabiztosan megtartva 100%-os teljesítményt nyújtva, az idei szezon csapatunk legsikeresebb hétvégéjét produkálta.

Ezzel az eredménnyel felzárkózott a két riválisa mögé az összetettben. Hátárnya 17 pontra csökkent és itt lenne jelentősége a korábban elvett 25 pontjának, amelyet egy gyerekded hiba révén elvettek tőle, hiszen ha ez a pontszám a zsákban marad, most Bálint vezetné a bajnokságot.
Mint tudjuk a sportban nincs „HA” így az előző eszmefuttatás csak egy fikció marad.
Bálint elmondása szerint mindenképpen a bajnoki cím a cél, akár kicsit nagyobb kockázat vállalás árán is.

Most egy két hónapos szünet következik, hiszen augusztus 22-24. között a Slovakiaring ad otthont a következő RCM Kupa  futamoknak.