Kiváló teljesítmény a gyengébb időmérő után!

Kiváló teljesítmény a gyengébb időmérő után!

2015-06-17 12:00 |

Mika 3. helyezés az első futamon. Megvan az első dobogó

Rijeka melletti Grobnik Circuit adott otthont az RCM Cup 2. versenyhétvégéjének. Az 1978-ban megnyitott versenypálya hangulata egy retro partyhoz hasonlított, hiszen megnyitása óta túl sok korszerûsítést nem történt.

Ennek ellenére kiváló hangulatban várta csapatunk az első szabadedzést, hogy az ismeretlen aszfaltcsík optimális beállításait megtalálhassuk, hiszen a hétvégi program előtt két napot is gyakorolhatott két holland pilótánk Mika és Tijmen. Az edzések során nyilvánvalóvá vált, hogy a hétvége során nagyon fontos szerepe lesz a szélárnyéknak a pálya adottságai miatt. Az első futás során beigazolódott másik sejtésünk is, hogy a gumik kopása a szokásosnál nagyobb lesz a durva aszfalt felületnek köszönhetően. A gumikopás miatt megegyeztek a csapatok, hogy ezen a hétvégén plusz két gumi elérhetőségét teszik lehetővé mindenki számára, hiszen a durva aszfalt elképesztően koptatta gumikat.

 Mindkét pilótánk Mika Morien és Tijmen Heino, a lehető legtöbb tapasztalatot gyûjtve, kellő izgalommal várta a pénteki első éles bevetést, a délben tartandó kvalifikációt. Ahogy az korábban világossá vált, az előkelő rajtpozíció megszerzéséhez szükség van a szélárnyékra. Mivel a gumik spórolása miatt, csapatunk a lehető legkevesebb kört megtéve próbált a kvalifikáción minél előkelőbb helyen végezni. Az időmérő elején Mika és Tjmen megpróbálta a szélárnyékozásban rejlő plusz kiautózását, ami sajnos nem a legoptimálisabban sikerült nekik. 

Folytatás....