NIels, jött, látott és vitt MINDENT!!!

NIels, jött, látott és vitt MINDENT!!!

2015-07-08 12:00 |

Időmérő: 1. hely, 1. futam : 1 hely, 2. futam: 1. hely

Sikeresen zárult a Slovakiaringen rendezett RCM Cup 5. és 6. futama csapatunk számára.

Erre a hétvégére 3 holland pilótával nevezett a Zsille Motorsport, hiszen Mika és Tijmen mellett a tavalyi esztendő során már pár futamon rajthoz álló Niels Langeveld is leadta nevezését.

A hétvégére óriási hőséget jósoltak az időjósok, így a pilótáknak csak a szélárnyékozás adhatott kis felüdülést, hiszen ezen a pályán kiemelt szerepe van ennek a jeleségnek. Legalábbis az időmérőig ezt hittük.

Na de ne rohanjunk ennyire előre!

A hétvégi megmérettetés előtt az eddig megszokottakhoz hasonlóan, most is szabadedzésekkel készülhettünk az időmérőre. A gyakorlások során már látszott, hogy Niels az otthoni formájából sokat átmentett Szlovákiába, hiszen szélárnyék nélkül is igen versenyképes időket tudott autózni és igazi vezérként segítette két fiatal holland csapattársát a hétvége eredményes zárása érdekében. Mika és Tijmen a közös elemzések és videózásoknak köszönhetően folyamatosan javulva kellő izgalommal és felkészüléssel várta a szombati kvalifikációt. Hozzá tartozik, hogy Tijmen autója kis híján a lángok martalékává vált, hiszen egy eldurrant bal hátsó fékmunkahenger miatt lángra kapott. Szerencse a szerencsétlenségben, ez az eset a boxutcában történt, így a sportbírók poroltóval elejét vették a nagyobb bajnak
.  
Szombati időmérés rekkenő hőségben, délután fél négykor került lebonyolításra. Niels jó tanárhoz és mentorhoz hûen, végig szélárnyékot adva az ifjú Mika Moriennek megszerezte a pole pozíciót. Mika követve tanítóját 2 tizeddel lemaradva a 4. helyen abszolválta az időmérést. Harmadik hollandunknak, Tijmennek nem sikerült tökéletes szélárnyékot fognia és a tempója sem volt meg a legjobb időkhöz képest, így Õ a 10 helyen kvalifikálta magát a másfél órával később induló 1. futamra.

A sikeres időmérés után a csapat már nagyon várta az első futam rajtját. Bizakodtunk egy kiváló eredményben, mert az első négyben két pilótánk volt.

Folytatás………….