Mika Morien a Rookie kategória 2015-ös BAJNOKA!!!

Mika Morien a Rookie kategória 2015-ös BAJNOKA!!!

2015-09-15 11:00 |

Mika Morien két dobogóval és egy hetedik hellyel biztosította be a Rookie kategória bajnoki címét és növelte előnyét az összetett 2. helyért folytatott harcban.

A hétvégének 4 pilótával futottunk neki, hiszen a megszokott párosunk Mika Morien és Niels Langeveld mellett, a korábbi Suzukis bajnok Bárkovics Zoli és Takács Balázs is kivette részét a programból.

A Hungaroringen már megszokott módon három futam várt az RCM Cup mezőnyére.  Az időmérőt és az 1. futamot szombaton rendezték, így vasárnapra is jutott még kettő. Az éles programra pénteki egész napos teszttel készültünk. Érzésre minden versenyzőnk elégedett volt az autójával, és kellő izgalommal várta a szombat délelőtti időmérést.

A kvalifikáció nem igazán csapatunk szája íze szerint alakult, hiszen a szabadedzéseken tapasztalt komfort ellenére csak a 4-5-9 és 13. rajtpozíciót sikerült megszerezni pilótáinknak. 4. helyen az összetettben 2. helyért harcoló ifjú holland Mika végzett. Mögötte mentora Niels lemaradva 137 ezreddel az 5.  Bárkó már az időmérő közben jelezte nem érzi teljesen stabilnak autóját, így nagynak mondható több mint két másodperces hátrányban csak 9. lett. Balázs az edzéseken mutatott formáját hozva a 13. helyről kezdhette a délutáni futamot.

Az 1. futam délután 15:59-kor rajtolt. A rajt zökkenőmentesen zajlott. Versenyzőink megtartva kvalifikáción elért pozíciójukat biztonsággal fordultak el az első kanyarba. Egy kör után már látszott, hogy Dani hatalmas tempót diktálva elszakad az Õt üldöző, egymással csatázó ellenfelei elől. A kör végére Niels már a 2. helyen fordult, míg Mika visszacsúszva a 6. helyig harcolhatott Benyó Mátéval a felzárkózásért, hiszen a bajnokság szempontjából hátrányban volt üldözőivel szemben. Zoli továbbra is küszködött és csak a 8- 9. helyért harcolt, a nem 100%-os technikával. Balázs is ellenfelekre talált és vívta saját csatáját a hátsó régióban. 

Folytatás.....