Hungaroringen a Hankook Racer Cup.

Hungaroringen a Hankook Racer Cup.

2016-05-02 00:00 |

A Hungaroring vadonatúj aszfaltcsíkja ad otthont az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság évadnyitó futamának, ami egyben a Hankook Racer Cup második hétvégéje.

A Gyorsasági Országos Bajnokság évadnyitó futamán a Hankook Racer Cup is felavatta a Hungaroring vadonatúj aszfaltját, nem is akárhogyan. A fiatal tehetségeket felkutató sorozat ezúttal három futamos hétvégét tartott, ahol az eddigi leglátványosabb versenyén van túl a Hankook Racer Cup mezőnye, ezen a viadalon minden megtörtént, amiről az autóverseny szól. Hatalmas csaták, izgalmas előzések, koccanások, balesetek, vagyis a versenyzés sava-borsa tarkította a hétvégét.
mini hirdetés
Az új pályacsíkot mindenki izgatottan várta, a mezőny fülig érő szájjal versenyzett a mogyoródi pályán, hiszen nagyon jó az aszfalt tapadása és az új rázókövek is megkönnyítik az ívek használatát, ezáltal a stopper is jelentős javulást mutatott. Az erőviszonyok már a pénteki futamon kirajzolódni látszottak a Swiftesek között a Slovakiaring-i győztes Báldi Gergő ismét brillírozott, azonban végig nagy csatát vívott a második helyen végző Vogel Adriennel. A dobogó harmadik helyéért is komoly harc folyt Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor között, végül Gábor a Zengő Motorsport színeiben versenyző pilóta került ki győztesen.
A Lotusok versenyéből az előzetes várakozásoknak megfelelően György Anett rajt-cél győzelmet aratott. Igaz a fiatal hölgy beragadt a rajtban és a harmadik helyről kellett visszatornáznia magát az élre, Tomas Bizub és Ivan Lexa elé.
Egy nyugodtabb „bemelegítés” után egy balesetekkel tarkított másnap következett: A korai kezdés is megnehezítette a Hankook Racer Cup mezőnyének dolgát, a fordított rajtrácsnak köszönhetően már a rajtot követően megkezdődött a helyezkedés az előnyösebb pozíciókért, Kismarty-Lechner Gábor gyorsan az élre állt, amikor a Swiftes Krajnyák Petra egy nagyot esett a Mansell kanyarban. A baleset helyszínére nagy tempóval érkező többi versenyző sem úszta meg malőr nélkül, a dobogóra is esélyes Vogel Adrienn szintén visszacsúszott, az utolsó helyről kellett felküzdenie magát.
 
A safety caros eljárás újra megkeverte a lapokat, az újraindítást követően Kismarty-Lechner Gábor sokáig megőrizte elsőségét, mögötte Pap Viktor és Báldi Gergő ütközése miatt a bajnoki pontverseny élén álló Gergőnek búcsúznia kellett. Boldizs Bence dinamikus teljesítménnyel egészen a győzelemig küzdött, utána egy másodperces hátránnyal Kismarty-Lechner Gábor hozta be a Swiftet másodikként, a konstans jó köridőkkel autózó Vogel Adrienn előtt.

A végső küzdelemben ismét fordított rajtrács szerint indultak, a startot követő kanyarban Pap Viktor és Boldizs Bence rögtön össze is akadt, a kontaktot követően Bence autójának leszakadt a lökhárítója és felnyílt a gépháztetője, csodával határos módon versenytempóban teljesítette a nyitó kört. A leszakadt alkatrésze azonban nemcsak neki okozott fejfájást, a nyomukban autózó Kismarty-Lechner Gábor ráhajtott az elhagyott elemre, így visszaesett a nyolcadik helyre. Innen indult az igazi verseny, az első rajtrácsról startoló Takács Balázs egészen a verseny feléig megőrizte vezető helyét, amikor Báldi Gergő megelőzte őt. Kismarty-Lechner Gábornak sérült futómûve ellenére is sikerült az ezüstös pozícióban behoznia a Swiftet. Egy fair küzdelemben a dobogó harmadik fokára György Gábor állhatott. Az izgalmakban bővelkedő háromfutamos hétvége után a bajnoki pontverseny élén Báldi Gergő áll, őt Kismarty-Lechner Gábor, György Gábor, Pap Viktor, majd Vogel Adrienn követi.

A Lotusok versenyében György Anett remekelt, konstans teljesítményt nyújtva, három futamból-hármat megnyerve, egy hatalmas csatában taszította le Tomas Bizubot a dobogó legfelső fokáról és az abszolút pontverseny élére állt.
Június közepén a Pannóniaringen folytatódik az izgalmas küzdelem!