Két dobogós helyezés a Slovakiringen.

Két dobogós helyezés a Slovakiringen.

2016-08-23 11:00 |

László Martin mindkét futamon felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Folyamatos helyváltoztatás jellemezte a Hankook Racer Cup mezőnyének hétvégéjét a Slovakiaringen. Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság keretén belül zajló futamon a Swiftek között toronymagasan vezető Báldi Gergő bajnokká avatását tervezték, azonban az ötödik, majd a hatodik helyen végző pilóta erre még várhat, inkább biztonságra törekedve karcmentesen behozta autóját a célba.

Mint ahogy azt már az időmérő eredménye is tükrözte izgalmas adok-kapoknak lehettünk tanúi a Hankook Racer Cup slovakiaringi futamain.

A Swiftek mezőnyében talán ez az idei évben az első olyan viadal, ami „tiszta volt”, kontakt és ütközés nélkül fordultak a versenyzők az első kanyarban. A versenyt talán az jellemezte a legjobban, hogy az első-hat autó egymás után, lökhárító, lökhárítót érve futott át a célvonalon. Boldizs Bence, aki a poleból rajtolt és habár csupán tizedek döntöttek a javára, megőrizte vezető helyét és a poleból indulva megnyerte a futamot, bezsebelve az érte járó 25 pontot. Vogel Adrienn egy magabiztos és taktikus autózással egészen az ezüstös pozícióig jutott, ami együtt járt az újoncoknak és a legjobb hölgynek járó különdíjjal is. A dobogó harmadik fokára László Martin állhatott, aki a Pannóniaring után, újra ünnepelhetett.

A második futam is tartogatott izgalmakat a nézők számára, hiszen már a rajt után, a fordított rajtrácsnak köszönhetően a gyorsabb pilóták indultak hátulról a Hankook Racer Cup viadalán. Gyakorlatilag a harmadik kanyarból már úgy jöttek ki, hogy a negyedik helyről rajtoló Báldi Gergő fordulhatott elsőként. Míg az ötödik rajtkockából startoló Kismarty-Lechner Gábor fordult másodikként, László Martin előtt. Egy körrel később a bajnokság éllovasát, Báldi Gergőt megelőzte Kismarty-Lechner Gábor és László Martin, aki nem sokkal később az élre is állt. A csapatutasítást követően a biztonságra törekedve vonatoztak egymás mögött, a nagy óvatosságnak is meglett az ára, Kismarty-Lechner Gábor visszacsúszott a hatodik helyre. Ekkor szinte újraindult a verseny, amit a szemerkélő eső is megkavart, nem sokkal később a jó köridőkkel autózó Boldizs Bence és Vogel Adrienn tört az élre. Az előző futamon már magabiztosan autózó Vogel Adrienn tovább gyorsult és megelőzve a férfiakat az élre állva, megnyerve a futamot. A kemény csatából másodikként Boldizs Bence került ki, László Martin, Kismarty-Lechner Gábor, Somogyi Márk és a magyar bajnoki címre hajtó Báldi Gergő előtt. Aki a bajnoki trófeát még nem vihette haza, de az egyre fogyó fék miatt, ez a pontszerző hely is jól jön számára a végelszámolásban.

Nyitott maradt a bajnokság, így komoly hétvégének nézünk elébe az októberi háromfutamos Hungaroringen!