WTCR hétvégével kezdődött az idei szezon.

WTCR hétvégével kezdődött az idei szezon.

2018-05-02 12:00 |

Április 27-29. között rendezték meg az FIA CEZ és a HE-DO Hankook Autós Gyorsasági OB 2018-as szezonját megnyitó Laptiming Kupát a Hungaroringen.

Igen előkelő környezetben, a hazai WTCR – World Touring Car Cup – betétfutamaként indult a Hankook Racer Cup 2018-as idénye. A hatalmas nézősereg előtt zajló versenyek bár izgalmasan alakultak, mégis hasonló forgatókönyvvel zárultak.

Ahogy azt már megszokhattunk, ismét egy újítással vette kezdetét a sorozat, a jól megszokott Swiftek mellett egy új márka is helyet kapott, az E30-as BMW „személyében”.

A pénteken zajló első verseny bővelkedett izgalmakban, hiszen az erősebb autók rajtoltak hátulról, így a nagyobb lóerőt irányító pilótáknak több mint húsz Twingón és Chevrolet-n kellett áthámoznia magát.

A kupában először teret kapó BMW E30-asok már az első kanyarban az élre törtek a hatalmas szlalomversennyé alakuló kavalkádban. Az időmérőn a leggyorsabban szereplő Laczkó Lehel nem sok esélyt adott ellenfeleinek, elsőként intette le a kockás zászló. Ráadásul a leggyorsabb köridő is az ő nevéhez fûződött. Õt Makai György, majd Laczkó Levente követte.

A Swiftek táborából most Kismarty-Lechner Gábor jött ki a legjobban, a tapasztalt versenyző éllovas pozícióját magabiztosan tartotta, így elsőként zárta az idénynyitó megmérettetést. A második helyen nem volt ennyire egyértelmû a helyzet, Takács Balázs jobban kapta el a rajtot, és bár a hajrában Kovács Zoltán komolyan megszorongatta, ő állhatott fel a dobogó második fokára.

A hétvége második viadala meglehetősen rövidre sikerült, ugyanis a pályára került olaj miatt a harmadik kör után leintették a versenyt.

A mai második futamon a tegnapi első verseny végeredménye alapján fordított sorrendben rajtolt a mezőny. A BMW E30-asok táborából így Laczkó Levente indulhatott a pole pozícióból, az ebből adódó előnyét azonban nem sokáig tudta megtartani, mert a tegnapi futamgyőztes Laczkó Lehel gyorsan megelőzte felidézve a tegnapi sorrendet.

A Hankook Racer Cup másik márkájának, a Swiftnek az eredménye is hasonlóan alakult, Kismarty-Lechner Gábor újabb győzelmet aratott a hungaroringi hétvégén, Takács Balázs, Kovács Zoltán és Király Richárd előtt.

A Hankook Racer Cup következő állomásának a sorozatban most debütáló helyszín, a RedBull Ring ad otthont május közepén.