Kíváló teljesítmény a Slovakia Ringen!!!

Kíváló teljesítmény a Slovakia Ringen!!!

2019-08-25 22:00 |

Levinek meg van az első győzelem!!!

Hétvégén a Slovakia Ringen folytattuk az idei évre tervezett versenyhétvégék sorát. 

Csütörtökön és pénteken szabadedzésekkel hangolódhattunk a szombati és vasárnapi egy-egy időmérőre és futamra. A szabadedzések során lehetőségünk nyílt finomítótani a már korábban tesztelt és bevált beállításokat. Csütörtök délelőtt az időjárásnak köszönhetően a nedves pályára megálmodott beállítások is kipróbálásra kerültek.

Az szombat délelőtti 1. időmérő nem teljesen az elképzelések szerint sikerült, hiszen a quali felénél Levó megforgott és a kockásra fékezett gumikkal a gumifalban állt meg. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy a sérülés nem volt számottevő, így Levi ki tudott jönni és a srácok kiváló, gyors munkát végezve folytathattuk az időmérőt. Természetesen ezután a körülmények már nem voltak optimálisak így csak a 4. helyet csíptük meg. Nem volt elkeseredés, hiszen látszott a tempón, hogy több van benne. A Slovakia Ringen nem hátrány a hátsóbb rajtkockából indulás, hiszen a pálya sajátosságából kifolyólag a szélárnyék fokozottan segít a pilótáknak. 

Az 1. futam szombat kora délután rajtolt. Levi rajtja kiválóan sikerült és a folyamatosan javítva pozícióján fantasztikus, érett versenyzést bemutatva felküzdötte magát az abszolút 2. helyig, amely egyben a kategória értékelésben az 1. helyet és a BEST JUNIOR díjat is jelentette számára. Végre sikerült az első győzelmét megszerezni, ami óriási teljesítmény annak a tükrében, hogy idén ült először a Renault Clio volánja mögé. Levo kiemelkedő képességeivel tisztában voltunk, hiszen a gokartban már bizonyított. Erre az évre a tanulás és folyamatos fejlődés volt a kitűzött cél, amelyet már ezzel az eredménnyel túl is szárnyaltunk. 

A technika a verseny végére kicsit leamortizálódott, így a szerelőkre kisebb lakatolás, varrás, toldozás-foltozás várt, hogy a másnapi menetre felkészítsék az autót.

Vasárnap reggelre a Slovakia Ring átalakult egy óriási medencévé, miután az éjszakai esőzésnek köszönhetően a paddock egy árvíz sújtotta övezetnek nézett ki, hiszen a víz lábszárközépig ért. Mint kiderült a pálya állapota sem megfelelő és törlik a 2. időmérőt és az elsőn kiharcolt sorrendben rajtol a mezőny. A 2. futam délután került megrendezésre. Bizakodtunk az előző futam alapján, hogy reális esély van egy dobogós hely elérésére. A rajt most is rendben volt. Levó jó tempót autózva javítva pozícióján volt már a harmadik helyen is, de az előző futamon beszerzett sérülések nem tűntek el nyomtalanul. A lökhárító alsó műanyag megadta magát és a földet súrlódva, begyűrődve élte tovább életét. Sajnos vissza is vetette a tempónkat, pont annyira, hogy visszacsússzunk a rajtnál elfoglalt helyünkre. A nehézségek ellenére tisztán látszott, hogy még így is közel tudunk maradni a többiekhez. A futamon már nagyobb változás nem történt így a 2. futamot a kategória 4. helyén fejezte be Levi. 

A tempót látva bizakodva utazunk hétvégén a MOST-ban rendezendő CCCE futamra.