Két dobogóval zártuk az idei szezont!!!

Két dobogóval zártuk az idei szezont!!!

2019-10-14 06:00 |

Levó egy 2. és egy 3. hellyel intett búcsút az idei versenyszezonnak.

Hungaroringen rendezték az idei esztendő CEZ versenysorozatát. A hétvége programja 2 időmérő és 3 futam volt. 

Csütörtökön kezdődött a program a délutáni szabadedzésekkel, amelyek során lehetőség nyílt finomítani a beállításokon, hogy a hétvége során a fontos pillanatokban a lehető legjobb technikát biztosítsuk Levónak. 

Pénteken további két szabadedzéssel hangolódtunk a délutáni első időmérőre. A quali nem éppen a terveink szerint kezdődött, hiszen a kiírt 16 órás kezdésre hangolódva nyugodtan vártuk, hogy a Hankook-os srácok felgumizzák a kerekeinket. Ez volt 15 órakor. Bálint szalad a boxba, hogy a Cliok köröznek a pályán. Néztük az MNASZ-től kapott hivatalos időtervet és tényleg 16 órára voltunk kiírva. Óriási kapkodás lett a dologból, mert nem kockáztathattunk, hiszen ha idő nélkül rajtolunk a délutáni futamon, akkor Levónak a teljes mezőnyön át kell verekednie magát és esélytelen lenne bármilyen értékelhető eredményt elérni. A nagy kapkodásban addig jutottunk, hogy Levónak egy köre maradt abszolválni az időmérőt. Nagy eredményt nem várhattunk, mert már tapasztaltuk a szabadedzések során, hogy több körre van szükség a gumik felmelegítésére. Ennek megfelelően az abszolút 7. helyet sikerült autózni. Magyarázatra éhezve mentünk a toronyba, valójában mi is történt! Kiderült, hogy az MNASZ által korábban kiküldött időtervben a TWC4 kategóriát elírták a TWC1-re (ebben versenyeztünk egész szezonban). Hangsúlyozták, hogy az MANSZ oldalán fent van a helyes időterv és tájékozóthattunk volna onnét! Ott is a rossz volt fent! Egy "Sorry"-val elrendezték a dolgot.

Túllendülve az időmérő által generált feszültségen, készülődtünk a másnap délelőtti első futamra.

Az 1. Futam rajtaj 10:09-kor indult. A sok kategóriára való tekintettel a szervezők guruló rajttal indították a hétvége összes futamát. A rajt kiválóan sikerült, így a célegyenes végére már az ötödik pozíciót fogta Levó. Folyamatos, konstans tempót autózva sikerült felverekedni magát a harmadik helyig, amelyen már nem tudott tovább javítani, így a 3. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Levó jelezte, hogy az előtte végzett ellenfele a sárga zászlós időszak alatt előzött. Jeleztük a versenyirányításnak észrevételünket. Kis idő múlva jött a hivatalos végeredmény, Levó a második.

Szombatra már csak a 2. időmérő maradt hátra. A délutáni etapon egy helyet javítva a 6. pozíciót megszerezve vártuk a vasárnapi utolsó két futamot.

A hét utolsó napján rendezett évadzáró futamok délelőtt 10:09-kor és 14:35-kor indult útjára.A 2. futamon kiváló rajtot követően második helyen is autózott Levó, de a verseny további részében nem volt meg a tempónk, hogy tartsuk a pozíciónkat, így a kategória és abszolút 4. helyen zártunk. Volt lehetőség a javításra, hiszen az év utolsó megmérettetése délután következett.

A délutáni 3. versenynek az ötödik pozícióból vágtunk neki. A rajt ismételten kiválóan sikerült. Levó a teljes futam során hibátlan, érett versenyzést bemutatva, jó tempót diktálva két pozíciót javítva a 3. helyen végzett, így ismét felállhatott a dobogóra.