Megkezdtük az idei évet Grobnikban!!!

Megkezdtük az idei évet Grobnikban!!!

2020-07-27 08:00 |

Eljött végre ez a pillanat is......... Megérkeztünk Grobnikba!

Grobnikban megkezdődött a 2020-as versenyszezonunk. A Pénteki napon három szabadedzés volt a tervezett program. Az első edzésen feltérképeztük a pálya sajátosságait és kipróbáltunk pár beállítást, hogy Levó jól érezze magát az autóban. A 2. edzésre felkerültek az új gumik. 1.39.8.- a 2. leggyorsabb idő volt, ami jónak tűnt, de sok minden változott, mert leszakad az eső. A 6 órás harmadik szabadedzésre is csapadékot jósoltak, így nedves körülmények között folytattuk a napot. Az autó kiválóan működött, Levó telemetriázott így felkészültem várta a folytatást. Az utolsó edzést vizes körülmények között kezdtük, de a felszáradó pályán nem volt értelme a  gumik további kínzásának, így felénél kiálltunk, hogy megóvjuk az abroncsokat. 

Az kvalifikáción sajnos nem tudtuk a pénteki időnket megfutni, bár a pálya gyorsult. Levó a hetedik helyen végzett. Átbeszéltük, kielemeztük a helyzetet és koncentráltunk a szombati első versenyre! Az autó átvizsgálása során kiderült, hogy a jobb első gátlóval nem volt minden rendben. Ez sem segítette a kanyartempónkat és a jó időmérős eredményt! 

Az 1. futam rajtja kiválóan sikerült Levónak, de aztán az első kör végén egy ütközést elkerülve visszaestünk a mezőny végére. Ekkor 15 mp hátránnyal kezdtük meg a felzárkózást. 2-3 leggyorsabb kört autózva és a szerencsével sem hadilábon állva, a 4. helyet mentette Levó. 

A vasárnapi 2. futam 16:05-kor rajtolt. A hetedik helyről rajtoltunk a tegnapi időmérőn elért, második leggyorsabb kör alapján! A futamot az élőben lehetett követni. A futamot ismét egy negyedik hellyel zártuk! Sajnos a második körben önhibánkon kívül Levó koccant és a kocsi bal eleje megsérült, ezért folyamatosan tempót vesztettünk. A két futam eseményeit figyelembe véve, elégedettek lehetünk az elért eredménnyel.

A futamot ezen a linken az 5:24:00 másodperctől visszanézhhető http://youtu.be/_jy-9TcPc0U 

Köszönjük szponzorainknak, hogy ezekben a nehéz időkben is támogatásukkal biztosítják a versenyzést!