Slovakia Ringen folytatódott a szezon.

Slovakia Ringen folytatódott a szezon.

2020-08-24 06:00 |

Újra versenyhétvége! 

A Slovakia Ringen folytattuk az idei szezont. A csütörtöki napra 6 szabadedzés volt a terv, igaz kisebb műszaki problémák nehezítették a napi munkát. Kerékcsapágy és fék gondok jelentkeztek a Clio-n, de így is elég kilométert tudtunk menni.

Slovakia Ring 2. nap.... A tegnap felmerült műszaki gondokat sikeresen megoldottuk és folytattuk a tervezett programot. Az autó hibátlanul működött, így már csak a köridőn kellett javítani. A pénteki napon még 2 szabadedzés volt biztosított a beállítások optimalizálására a délutáni kvalifikációig. Ez az egy időmérő döntött mindkét futam rajtsorrendjéről, ezért kiemelten fontos lett volna a konstans és gyors tempó, vagy egy jól elcsípett szélárnyék! Sajnos az időmérő előtti utolsó szabadedzésen Levó nekicsapódott a korlátnak, így ki kellett hagynunk az kvalifikációt. Sajnos éjszakába nyúlóan kellett újra versenyképes állapotba hozni a technikát a srácoknak, de megoldották.

Szombat reggeli 10 perces warm up során kiszakadt a bal első felni közepe! Ilyet még nem láttunk.... 

Az autó elkészült, de az előző napi történések hozományaként csak a 12. helyről támadhattunk a 14:05-kor rajtoló első futamon.A kategória utolsó helyéről rajtolva vágtunk neki a futamnak. Levó kiváló versenyzéssel felküzdötte magát a 7. pozícióig. Pár perccel a vége előtt jött a safety car és a mezőny mögötte fejezte be a futamot. 

Vasárnap délelőtt 11-kor rendezték a 2. versenyt. A rajtot kiválóan elkapva négy pozíciót is javítva Levó feljött a 8. helyig. Sajnos a futam további részében nem sikerült előrébb lépni, de az autó sem volt 100%-os, így szenvedtünk a pályán. 

A korábbi napok eseményei tükrében a legfontosabb, hogy sikerült pontokat menteni. Ez a lényeg és ebből kell tovább építkezni!