Hungaroring két 5. hellyel búcsúztunk az idei szezontól...

Hungaroring két 5. hellyel búcsúztunk az idei szezontól...

2020-10-26 06:00 |

Az év utolsó futamai a Hungaroringen....

A 2020-as csonka szezon befejező futamát október 23-25. között rendezték a Hungaroringen.

A csütörtöki nap szabadedzésein folyamatos hajtás gondokkal küzködtünk, így nem sikerült Levónak jó időket autóznia. Éjszakába nyúlóan próbáltuk javítani a műszaki gondot, hogy a pénteki napra az időmérő edzésre hibátlan kocsit tudjunk Levó alá tenni!

Másnapra az autó összeállt és a srácok ismét bizonyították rátermettségüket! 

Péntek 11:20-kor tartották a kvalifikációt, amely hivatott volt eldönteni mindkét futam rajtsorrendjét. Levó 5. helyen végzett az időmérőn, de feltartották a gyors körén. A 4. hely talán fogható lett volna, de elégedettek voltunk az elért eredménnyel, mert az eleje sem volt túl messze. Az első szektorban még maradt benne, ezen még telemetria elemzésével próbáltunk csiszolni!

15:10-kor rajtolt az 1. futam. Az 1. futam hivatalos végeredménye hosszas elemzés után került kihírdetésre, hiszen rengeteg pályaelhagyást időbüntetésekkel sújtották a stewardok! A felvételek visszanézése után nem kevés büntetést osztottak ki. Levó a pályán elért 5. pozícióját megtartotta, a 27 másodperc időbüntetés ellenére is. 

A szombati pihenőnap után újult erővel vágtunk neki az évad befejező futamának. Az esztendő utolsó versenyét az 5. rajtkockából rajtolva kellett abszolválnunk. Levó rajtja kiválóan sikerült, így már pozíciókat javítva futottunk neki a hátralévő köröknek. Kiváló tempót diktálva a 2. helyig lépkedtünk előre, mígnem egy lekörözés során helyeket veszítve visszacsúsztunk az 5. pozícióba, amin a futam végéig már nem tudott Levi javítani, így kicsit csalódottan zártuk az év utolsó futamát.