Megkezdtük a felkészülést az idei szezonra.

Megkezdtük a felkészülést az idei szezonra.

2021-04-10 16:00 |

MNASZ hivatalos teszt, Huungaroring

Hosszú tél és pandémiával tűzdelt időszak után megkezdtük a felkészülést az idei szezon első futamára, amelyet 2021.04.15-17-e között rendeznek a Hungaroringen. Ezen a héten csütörtök-péntekre az MNASZ biztosított lehetőséget a gyakorlásra fizetős tesztnapok keretein belül a 2021-es szezon elött. Az idei évnek már két Clioval vágunk neki, így az első napon Losonczy Levente és Hatvani Bálint próbálgatta, a nem éppen ideális körülmények között leggyorsabban megtenni a Hungaroring 4,381 kilométerét. A téli időjárási körülmények között sok értékelhető adatot nem sikerült gyűjtenünk, mivel a +4 fokos és nedves aszfalton a gumik megmelegítése is kihívást jelentett. Ha ez még nem lett volna elég, a telet megszégyenítve szakadt ránk napközben többször is a havazás, amely tovább nehezítette a felkészülésünket. 

Bizakodva néztük az előrejelzést, mert a pénteki napra már sokkal jobb időt jósoltak....

Pénteki napon Levó és Kakuszi Krisztián körözött a Cliokkal. Négyszer fél óra lehetőség nyílt, minél több teszt kilométer és adat begyűjtésére. 

Fortuna sajnos erre a napra sem fogadott kegyeibe, hiszen az előző napi időjárási viszontagságok után, a második etapon Levó autóján megadta magát a frissen felrakott vadiúj turbó tömítése. Mivel a hiba nem volt orvosolható a pályán, sajnos Levinek már nem volt lehetősége további tapasztalatok gyűjtésére. Megmaradt másik autónk sikeresen rótta a köröket és gyűjtötte Krisztiánnal a fontos adatokat. A nap utolsó edzésén Nagy Dani is beült egy pár kör erejééig és tapasztalatait megosztva segítette a csapatunk munkáját az optimális beállításokkal kapcsolatban. 

Felemás érzésekkel zártuk a két napos tesztet, de reméljük erre az évre már a szerencsétlenségek, technikai gondok puskaporát ellőttük és sikeres, problémamenetes szezon előtt állunk.