Dobogóra álltunk a Poznani hétvégén.

Dobogóra álltunk a Poznani hétvégén.

2021-06-14 04:00 |

Levi 3. az első futamon.

Poznanban rendezték a Clio Cup Bohemia következő hétvégéjét. Ezen a hétvégén is két pilótánk Losonczy Levente és Hatvani Bálint próbálta kihozni a hétvégéből a legjobb erdményt. A program csütörtökön szabadedzésekkel kezdődött, majd pénteken egy szabadedzés + időmérő, szombat első futam és vasárnap a második futammal zárult a Lengyelországi hétvége a sorozat számára. Izgalommal vágtunk neki a hétvégének, hiszen ezen a pályán még nem versenyeztünk, így teljesen a nulláról kellett felépíteni a beállításokat és a stratégiát. Ellenfeleink erre a helyszínre előnnyel érkeztek, hiszen már versenyeztek itt, ezért rendelkezésükre álltak adatok a beállítással kapcsolatban.

A csütörtöki szabadedzések során úgy láttuk jó alapokkal rendelkezünk a beállítás terén, de nem bíztuk el magunkat, mivel nem voltunk teljesen tisztában az ellenfeleink tempóját illetően. Folyamatosan próbáltunk a beállításokon finomítani, de az időjárás is megnehezítette dolgunkat, hiszen egyszer száraz, máskor nedves aszfalton futottuk az edzéseket. Messze menő következtetések így nem lehetett levonni a tempónkkal kapcsolatban.

Péntekre a rendezők egy reggeli bemelegítő szabadedzést biztosítottak a délutáni kvalifikáció előtt. 13:05-kor rajtolt az időmérő száraz, meleg körülmények között. A kvalin pilótáink próbáltak együtt maradni és biztosítani egymásnak egy kis szélárnyékot, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az edzésből. Bálintnak akadt egy kis műszaki gondja, így csak 7 körig tudta segíteni Levót, aki 11 körig jutott. A kvalifikáció számunkra egy 4. és 5. helyezéssel ért véget Leviás Bálint sorrendben.

Szombatra elemezve a telemetriát és átbeszélve a lehetséges taktikákat vágtunk neki a 13:40-től rajtoló első futamnak. A rajt kiválóan sikerült mindkét pilótánknak így már az első körben a 2-3. helyen csatáztunk ellenfeleinkkel. A versenyt vezető Sandström már a futam elején senkitől sem zavartatva folyamatosan elnyúlva a mezőnytől, kezdett kiépíteni biztonságos távolságot a dobogóért csatázó négyes előtt. A dobogóért küzdő négyes óriási csatát vívott egymással. Levó 2, míg Bálint a 5. helyen küzdött a jobb pozíciókért. A futam első részében folyamatosan egymás lökhárítóján autózva, tizedmásodperceken belül csatáztunk a Carpek pilótáival. A futam második felére sajnos bedaráltak bennünket így visszacsúsztunk a 4-5. helyig és láthatóan nehezen tudtuk tartani ellenfeleink tempóját. Próbáltunk visszazárkózni, de a verseny ezen szakaszában nem volt meg a tempónk ehhez. A verseny végére már sikerült hasonló köröket autózni, mint az előttünk haladók, de már akkora hátrányt szedtünk össze, hogy nem volt lehetőség a felzárkózásra. 5 perccel a futam vége előtt a magabiztosan vezető Sandström defektet kapott, így búcsút inthetett a futamgyőzelemnek, ezáltal mindkét pilótánk egy helyet előrelépve már a 3. és 4. helyen találta magát. A végéig már nem változott versenyzőink helyezése, így Levó 3., míg Bálint a 4. helyen ért célba. 

1 futam végeredmény

  1. Pantilla Yusso
  2. Bertilsson Erik
  3. Levente Losonczy
  4. Bálint Hatvani

Ez az eredmény a vasárnapi futam tükrében kiválóan alakult, mert így az első két rajtkockából vághattunk neki a 2. futamnak.

 

Feltöltés alatt......