Újabb dobogó Grobnikban.

Újabb dobogó Grobnikban.

2021-07-26 04:00 |

Bálint 3. hely a második futamon.

Pénteken Grobnikban két szabadedzéssel kezdődött a hétvége programja. Egy délelőtt és egy délután. Mindkét edzést sikeresen teljesítettük és tempónkat figyelembe véve látszott, hogy gyorsak vagyunk a pályán. Mivel technikai sportról lévén szó el bízni magunkat nem szabadott, hiszen bármikor történhet valami, de az időket látva bíztunk benne, hogy versenyképesek lehetünk a hétvégén.

Szombat reggel 8 órakor tartották a kvalifikációt. az előző napi sebességünkből kiindulva határozott tervvel, elképzeléssel vágtunk neki az időmérőnek. Terveinknek megfelelően zajlott az edzés, így az 1. és 2. helyet megszerezve kibéreltük a másnapi első futam rajtrácsának elejét. Bálint lett az első és Levó második!!!!! 
Délután rajtolt az 1. futam. Az első két pozícióból vághattunk neki a versenytávnak, így reménykedhetünk egy jó eredményben. Sajnos az eddigi legjobb időmérő után az egyik leggyengébb futamunk kerekedett, hiszen a rajtrácson már elveszítettük a megszerzett kiváló pozíciónkat, mert Bálintnál kuplung problémák jelentkeztek és a rajtolás közben bemozdult az autója, ami büntetést vont maga után. Levó nem megfelelően állt be a gridre, így Ő is büntire számíthatott. Mindkét autó stop and go büntetést kapott, így pontok nélkül zártuk az első futamot. Holnap a mezőny végéről 11 és 12. helyről próbálkozunk újra.

A második futamot vasárnap délelőtt rendezték. A tegnapi katasztrofális eredmény alapján a rajtrács végéről vártuk a rajtot. Levó és Bálint erősen kezdte a futamot, hiszen az első kanyarban már 6. és 7. helyen fordultak el. A folytatásban minden pozícióért kő kemény küzdelem ment, de a kiváló tempónknak köszönhetően mindkét pilótánk folyamatosan javítva helyezésén, egészen a dobogóig sikerült felzárkózniuk. Sajnos Levó a futam leintése után pályaelhagyás miatt kapott 20 másodperc időbüntetést, ezáltal neki ugrott a dobogó, így a 3. és 5. helyen értünk célba a második futamon a mezőny végéről! 

A hétvége során mi voltunk a leggyorsabb csapat, sajnos ezt nem sikerült teljes mértékben kihasználnunk, de rengeteg a pozitívum, mint például az egykörös és verseny tempónk. 

Megyünk tovább!