Pole és dupla ponzszerzés Slovakiaringen

Pole és dupla ponzszerzés Slovakiaringen

2021-08-23 04:00 |

Továbbra is harcban a összetett dobogóért!

Az ünnepi hétvégén a Slovakiaringen folytatódott a Clio Cup Bohemia sorozat. 

A kvalifikáció előtt három szabadedzést tartottak a résztvevőknek. Mivel rendszeresen ellátogatunk erre a pályára nem is volt szükség több bemelegítésre az időmérő előtt. A kvali péntek délután 16:55-kor kezdődött.Terveinknek megfelelően, a gumikat kímélve minden garnitúrába csak egy mért kört terveztünk. Az első kör után 4. és 5. pozícióban vártuk mit lépnek ellenfeleink. A második gyors kör kiválóan sikerült, hiszen az edzés végén Bálint az poleban, míg Levi a 4. helyen zárt. Nagyon szoros volt az eleje, öt tizeden belül végzett az első öt.


A hétvége első futama szombat 12:20-kor rajtolt. Rajtot követően Bálint fékei nem a működés megfelelő formáját választották, így az első kanyarban megforgott és visszacsúszott. Levi ugyan javított pozícióján, de a poros gumikon pár kanyarig nem volt megfelelő tapadása, ezért megelőzték. A 4. helyen vonatozva fejezte be a versenyt. Bálint, kalandja után összeszedte minden tudását és elkezdett visszazárkózni a többiekre. A tempója nagyon meggyőző volt, így reménykedtünk benne elkapja ellenfeleit. Sajnos nem nyílt lehetősége megküzdeni a jobb pozícióért, mert defektet kapott és kiállni kényszerült.
Az 1. futamunk nem a tervek szerint sikerült. Bizakodtunk, hogy a vasárnapi második verseny máshogy alakul.
 

A vasárnapi futamot a 4. és a 13. helyről kezdtük meg. Remek rajt után Levi vezette is a versenyt, de korrekt csatában két svéd vetélytársa megelőzte és visszacsúszott a harmadik helyre. Sajnos nem volt meg a tempó, hogy tartsa velük a ritmust, így nyugodtan, koncentráltan fejezte be a versenyt a dobogó legalsó fokát érő 3. helyen. Bálint a 13. helyről rajtolva nagy csatákat vívva, kimagasló teljesítményt nyújtva, Levi mögé a 4. helyre felzárkózva fejezte be a versenyt. 
Jól zártuk a mai vasárnapi futamot. Levi dobogóra tudott állni a 3. helyen, Bálint a rajtrács végéről nagy csatában is be tudott jönni a negyedik helyre. A dupla pontszerzésnek köszönhetően Levi továbbra is harcban az összetett dobogóért. Hátrány jelenleg 3 pont, amelyet az utolsó hétvégén szeptember 4-én megpróbálunk ledolgozni.