Az évad utolsó versenyhétvégéjét két dobogóval zártuk

Az évad utolsó versenyhétvégéjét két dobogóval zártuk

2021-09-06 06:00 |

Két 3. helyezés az évadzárón

Szeptember első hétvégéjén Brnoban került megrendezésre az évadzáró versenyhétvége a CEZ Clio Cup Bohemia sorozatnak. Levi dupla pontszerzésnek a Slovakiaringen versenyben maradtunk az összetett harmadik helyért. A hátrány 4 pont volt a hétvége előtt. Nem titkolt céllal érkeztünk Szerdán Csehországba, szeretnénk ledolgozni hátrányunkat és odaérni a dobogó legalsó fokára.

Csütörtökön 5 edzést is biztosítottak a szervezők a sorozat résztvevői számára. Levi és Bálint kihasználva a lehetőségeket az összes edzés aktív résztvevője volt, így kellő mennyiségű adat birtokában zárhattuk a napot.

Péntek délután 14:25-től indult az időmérő. A kvalifikációnak határozott elképzeléssel vágtunk neki a tegnapi adatok kiértékelése után. Mivel a pálya aszfaltja a smirglihez hasonlítható, ezért az edzésen maximum két gyors körre volt lehetőség. Mindkét nekifutást új gumikkal kellett megpróbálni, hiszen a gumikban nem maradt annyi teljesítmény a második körre. Teljes koncentráció látszott mindkét pilótánkon.  Próbálták már az első nekifutásra kihozni a legtöbbet a helyzetből, aminek köszönhetően az első gyors kör után Bálint a 2., Levó pedig a 3. helyen állt. Kijöttek egy gyors kerékcserére. A második lövésre mindketten javítottak korábbi idejükön, de ez sem volt elég, hiszen Bálint nyolc századdal, míg Levi négy tizeddel maradt el a poletól. Kicsit bosszankodtunk, de inkább előre tekintettünk a szombati első futamra.

Az első futam Szombaton 08:40-kor rajtolt. Jól sikerült rajt után kényelmesen tartottuk az időmérőn megszerzett helyünket Bálint második, Levó pedig a harmadik. A verseny elején úgy látszott, hogy az élen álló hármas el tud nyúlni a többiektől és megküzdenek egymással a dobogós helyekért. Sorrend ekkor Sandström, Bálint és Levi volt. Öt perccel a verseny vége előtt már elapadni látszott a kiépített előnyünk és Levó összetett béli riválisa Pantilla visszazárkózott a srácokra, így szoros csatára volt kilátás. Sajnos az utolsó körre teljesen elfogytak a gumik mindkét autón, így pilótáink hátrébb csúsztak és 3. – 4. helyen fejeztük be a versenytávot. Végeredmény Sandström, Pantilla, Levó és Bálint lett. Újabb dobogó, de ezzel az eredménnyel az összetettben 2 ponttal nőtt a hátrányunk a dobogó alsó fokáért tartó küzdelemben. 

Az év utolsó futamát 14:25-kor tartották. A fordított rajtrácson Levi 4., míg Bálint a harmadik rajtkockából várta a startot jelző piros lámpák kialvását. Jól sikerült a start! Levó ugyan bukott egy pozit, Bálint viszont javítva egy helyet fordultak el az első kanyarba. Mint tudjuk nem itt kell megnyerni a futamot, így nyugodtan vártuk a folytatást. Az első körben Levi megpróbált bebújni ellenfele mellé! Mindketten korrekt küzdelemben kanyarokon keresztül, kilincs a kilincsen küzdöttek az előkelőbb pozícióért. Volt ugyan egy picike összeérés, de ez bőven belefért a túraautozásba. Míg egymással bíbelődtek felzárkózott rájuk az amúgy sem lassú Sandström, ez idő alatt Bálint és Bertilsson kicsit megléptek a kialakult ötös vonat előtt. Sorrend ekkor Bertilsson, Bálint, Pantilla, Sandström és Levó volt. Folytatásban megpróbált mindenki vigyázni az abroncsokra, így megnyugodtak a kedélyek nagyobb küzdelem nem alakult ki a helyezésekért. A versenytáv utolsó harmadára érkezve, láthatóan elkezdtek elfogyni a gumik mindkét autónkon, így a második helyen autózó Bálintra visszazárkózott, a közben egy helyet előre lépő már bajnok Sandtsröm. Nehéz utolsó szakasz előtt álltunk. Levi kicsit lemaradva kényelmesen tartotta 5. helyét, mivel számára az összetett dobogó csak Pantilla kiesése esetén volt realizálható. A futam utolsó négy percére drasztikusan elfogytak a gumik Bá autóján, így kénytelen volt átadni a dobogó második fokát a láthatóan nagyobb tempóban érkező ellenfelének. A futam sorrendje már nem változott az utolsó két körben, így a szezont egy 3. és egy 5. hellyel búcsúztattuk. 

Összetettben nem sikerült megszerezni Levónak a dobogót, de rengeteget tanulva és fejlődve az idei szezonban, minden dicséret megilleti a srácokat az egész éves teljesítményük alapján!

A szezont összetettben negyedik és ötödik helyen zártuk, Levó-Bálint sorrendben.