Bíztató folytatás a Red Bull Ringen!

Bíztató folytatás a Red Bull Ringen!

2022-06-05 22:00 |

Losonczy Levente results:

Qualifying: P11. , Race 1: P6. , Race 2: DNF

Június első hétvégéjén a Red Bull Ring adott otthont a TCR Eastern Europe sorozat következő futamainak. Ezen a hétvégén is Losonczy Leventével és a Team Unicorse által felkészített Alfa Romeo Giulietta TCR RF-el vágtunk neki a kihívásoknak. A hétvége programja a pénteki szabadedzésekkel kezdődtek. Délelőttre és délutánra is két-két gyakorlást biztosítottak a szervezők. Az edzések során több változtatással is próbálkoztunk, hogy Levinek megtaláljuk a legoptimálisabb beállítást. 

Szombat délelőtt 10:25-től tartották a kvalifikációt. Az előző napon megszerzett tapasztalatokkal vágtunk neki az időmérőnek. Levó folyamatosan körözve a kilencedik körében megfutotta a leggyorsabb körét, ami a 11. helyre volt elég. Érzésre maradt benne, de csak előre néztünk és az 1. futamra fókuszáltunk. 

Levi mindenképpen szeretett volna javítani az időmérőn megszerzett helyezésén, így teljes koncentrációval várta a délutáni versenyt. Az első futam 16:05-kor rajtolt. A 11. pozícióból vágtunk neki a versenytávnak. A futam első szakaszában Levi a 11-12. hely környékén autózott és vívta meg saját csatáit. Féltávnál a kilencedik helyen küzdöttünk az ellenfelekkel. Az verseny utolsó harmadára további helyeket javítva már a 7. pozícióban várta Levó a verseny utolsó szakaszát. Végül az ellenfelek hibáit kihasználva az abszolút 6. és a junior értékelés 1. helyén zártuk a futamot.

Vasárnap 10:55-től indult útjára a 2. verseny. A tegnapi végeredmény első 10. helyezettjét fordított sorrendben sorakoztatták fel a rajtrácson, így Levi a negyedik helyről várhatta a rajtot. A lámpák kialvását követően pár pozíciót veszítve csatáztunk az élmezőny sűrűjében az 5. helyért. Sajnos ezt a pozíciót sokáig nem tudtuk megtartani, mert egyik ellenfél kétszer is nekiment és ezzel a manőverével pályán kívülre terelte pilótánkat. Ezzel az ütközéssel két helyet is buktunk. Egy baleset után beküldték a safety car-t, így lehetősége nyílt Levónak javítani jelenlegi helyzetén. Pár perccel a leintés előtt újraindították a versenyt. A hatodik helyért csatázva Levi összeért ellenfelével és az ütközés során megsérülhettek a fékek, mert az incidens után már nem működtek megfelelően és kiállni kényszerültünk.

Ismét egy biztató hétvégén vagyunk túl. Sajnálatos módon a második futamon újra pont nélkül maradtunk ugyanúgy, mint a Hungaroringen, így ezen még van mit javítanunk.