Hét kupa egy hétvége alatt? Hatvani Bálint győzelmei a Balaton Park Circuite-en

Hét kupa egy hétvége alatt? Hatvani Bálint győzelmei a Balaton Park Circuite-en

2023-10-15 00:00 |

Magyarország legújabb versenypályáján A Balatonfőkajár melletti Balaton Park Circuit pályán rendezték meg október 7-8 között az első versenyhétvégéjét a #FirstLap Cup-ot.

A közép-európai Forma 4-es sorozat, a Swift Cup Europe és jó néhány hazai túraautós széria zárófordulója ez, így a futamgyőzelmek mellett a bajnoki címekért is megküzdenek a legjobbak. 

Hatvani Bálintnak már nem volt új az Unicorse TCR-s Alfa Romeo Giulietta versenyautó hiszen 2018-ban is versenyzett a Hungaroringen a Zsille Motorsport "színeiben". 2023-ban pedig már több tesztnapon, versenyen ezzel az autóval indult. 

A versenyhétvége során a csapat terveivel ellentétben sajnos csak az Alfa Romeot tudott indulni, mert a versenyt megelőző tesztnapon a WTCC-s Seat Leonnak technikai gondok adódtak, így nem tudott indulni a versenyen. 

Hatvani Bálint az időmérés után a versenyen már jelentősen tudott emelni a tempóján, a kategóriájában második helyen intették le, a magyarok között a első helyen és összesített harmadikként fejeztbe az első versenyt. 

A második futam sajnos kevesebb kupát hozott, viszont a dobogót így is sikeresen elérte az abszolút második,- és a TCR kategóriás harmadik hellyel. 

A szombati napot egy kisebb versenybalesettel zártuk. a második futam elején a célegyenes utáni balos kanyarban egy Cupra összeért Bálinttal a pozíció harc közben.
Az elállítódott futómű és a leszakadt sárvédő ellenére is második helyre behozta az autót. 

Vasárnap a nap második felét a GT/TC kategória kezdte. A gördülő rajt során Tim Gábor remekül helyezkedett a Lotusszal, és a harmadik helyről az élre állt. Nem sokáig élvezhette az első pozíciót, mert Hatvani Bálint hamar visszaelőzte. Cizek gyorsan elhúzott az élen, körönként 7-8 tized másodpercet adva a mezőnynek. Hatvani higgadtan autózott a második helyen, azonban egyszer csak lelassult, és a boxba hajtott. Utóbb kiderült, a gázpedállal akadtak technikai problémái, és ugyan a csapat szerelői pár perc alatt orvosolták a problémát, Hatvani Bálint a Tcr-s autók közül csak 3.ként ért célba. 

2024-ben folytatjuk a versenyzést addig is szerelőink dolgoznak a háttérben, hogy az autók minden hiba nélkül tudjanak indulni a további versenyeken. 

Köszönjük mindenkinek a szurkolás! 

Ha nem akartok lemaradni semmiről, kövessétek az instagram profilunkat is ahol minden héten új képekkel és hírekkel várunk titeket : @zsillemotorsport